Hobby’s

Peter lachend in een stoel

Aangezien we in de binnenstad woonden, hadden we een tent bij het Zuidlaarder-meer die werd gebruikt als weekend verblijf. Later werd deze ingeruild voor een oude engelse toercaravan en nog weer later een stacaravan. ‘s Weekends bij het Zuidlaardermeer bouwde Peter volledig met de hand (er was daar toen nog geen elektriciteit) een 16m2 zeilboot. De romp had hij laten bouwen, maar de rest dek, kuipranden, verstaging, etc., etc. allemaal eigen handwerk. Deze boot is nog steeds in ons bezit, hij wordt ieder jaar zorgvuldig onderhouden.

Toen de bouw van de boot was afgerond, zocht Peter een andere hobby en dat werd modelbouw. Eerst modelvliegtuigen en later modelhelikopters.
Eerst probeerde hij samen met een neef  deze creaties zelf de lucht in te sturen,maar na vele crashes, sloot hij zich bij een modelvliegclub “Avio –Eelde” aan. Deze club vloog eerst op het “grote” Vliegveld Eelde.
Toen dit vliegveld zich uitbreidde, werden ze gedwongen een ander onderkomen te zoeken. Dit werd eerst in Norg en na problemen met omwonenden werd dit (dankzij Peter zijn bemiddelingen) een vliegveldje op Stitswerd. Peter heeft nadien daar jarenlang in het bestuur gezeten.

Omdat Peter geen flater wilde slaan op de trouwerij van Jack en Sina wilde hij beslist op dansles. De gezelligheid was belangrijker dan de sport zelf, hetgeen ook in uiting kwam op de vloer!

We zijn samen gaan tennissen, jarenlang bij dezelfde groep op donderdagavond en ook jarenlang bij dezelfde groep lessers. Ook hier was de gezelligheid het belangrijkste, maar voor het tennis had Peter meer gevoel. Vandaar dat we later ook competitie zijn gaan spelen.